Jorn Pruntel nieuwe directeur ASSET Rail

>>Jorn Pruntel nieuwe directeur ASSET Rail

Jorn Pruntel nieuwe directeur ASSET Rail

ASSET Rail heeft een nieuwe algemeen directeur: Jorn Pruntel. Hij is per 1 februari 2017 benoemd door de Raad van Bestuur. Pruntel volgt daarmee Remko Uenk op.

Pruntel werkte voorheen als manager Treinbeveiligingssystemen bij ProRail en daarvoor als consultant bij Trius en in diverse operationele functies bij de Koninklijke Marine. Uenk werkte sinds 1 januari 2016 als algemeen directeur voor ASSET Rail. Hij heeft gekozen voor een nieuwe uitdaging als directeur van Dura Vermeer Railinfra BV (DVRI).

Volgens de Raad van Bestuur brengt Pruntel essentiële kennis en ervaring mee op gebied van toekomstige technologische ontwikkelingen op het spoor. Ook heeft Pruntel de managementervaring die nodig is bij beleidsvorming en de dagelijkse operatie in de competitieve spoorsector.

Pruntel wil de komende periode vooral besteden aan het leren kennen van zijn ruim 150 collega’s. Tegelijkertijd wacht hem meteen de klus om de snelle groei van ASSET Rail verder vorm te geven. “In de spoorsector gelden hoge eisen op gebied van veiligheid, kwaliteit en service. Ik zie dat ASSET Rail vanwege zijn aandacht voor innovatieve oplossingen en vakmanschap nu al een belangrijke bijdrage levert aan deze sector. Ik verwacht dat ASSET Rail dat in de toekomst steeds meer gaat doen.”

De Raad van Bestuur dankt Remko Uenk voor zijn bijdrage afgelopen jaar. Hij wist in een relatief korte periode met ASSET Rail flinke stappen te zetten in de verdere professionalisering van de organisatie en de groei ervan.

ASSET Rail is een van de vier Proces Contract Aannemers (PCA’s) in de Nederlandse spoorsector en uitvoerend beheerder van de spoorinfrastructuur in diverse regio’s in het land. ASSET Rail is in 2006 opgericht als zelfstandige organisatie op gebied van railinfrabeheer. De aandelen zijn in handen van de bedrijven Dura Vermeer en Arcadis.

2017-10-10T09:09:11+00:00