ASSET Rail tekent spoorcontract Eemland

Donderdag 18 juli 2019

Het onderhoud voor het spoor in het contractgebied Eemland is voor de komende vijf jaar bij ASSET Rail in goede handen. Donderdag (18 juli 2019) tekenden opdrachtgever ProRail en ASSET Rail het contract.

Enthousiast

ASSET Rail is erg enthousiast over het winnen van dit contract omdat het een vervolg is op een bestaande overeenkomst, waar de afgelopen 6 jaar al hard aan het spoor is gewerkt. Het aantal storingen is in deze 6 jaar door ASSET Rail bijna gehalveerd. Het nieuwe contract gaat op 1 december 2019 in. Het gaat om het totale spooronderhoud. Denk daarbij bijvoorbeeld aan onderhoud van de wissels, seinen, overwegen en beveiliging. Tijdens het werk moeten de reizigers en de omwonenden zo min mogelijk hinder ondervinden van het werk. Het betekent vaak werken in de nacht als het rustig is op het spoor en dan met respect voor de omgeving.

Gebied

Het contractgebied Eemland loopt grofweg tussen Naarden-Bussum, Hilversum, Amersfoort en de lijnen richting Utrecht tot aan ongeveer Utrecht Overvecht en Blauwkapel. De lijn van Maarn tot Rhenen behoort ook tot het gebied.
Het team dat nu al op en rond deze sporen werkt voor het huidige onderhoudscontract, blijft dat ook de komende 5 jaar binnen het nieuwe contract doen.
ASSET Rail is tevens op zoek naar nieuwe collega’s; technici voor de gebieden baan, seinwezen, energievoorziening, werkvoorbereiders en uitvoerders.

Innovatie

Bij ASSET Rail staat innovatie hoog op de agenda. Met gebruik van data en technische innovaties is beter te voorspellen waar storingen zich voordoen. Met deze specifieke kennis kan ASSET Rail het onderhoud plegen voordat er storingen zijn. Dat vraagt om extra functies zoals bijvoorbeeld data-analisten, die data en ICT kunnen koppelen. Mensen die zich tot het spoor aangetrokken voelen, kunnen zich bij ASSET Rail melden.