ASSET Rail trots op Trede 4 Veiligheidsladder

>>ASSET Rail trots op Trede 4 Veiligheidsladder

ASSET Rail trots op Trede 4 Veiligheidsladder

Trotse directeur ASSET Rail, Jorn Pruntel, met het Veilig Bewust Certificaat.

Veiligheid zit echt in vezels

We zeggen het altijd wel, dat veiligheid hoog in het vaandel staat, maar is dat ook te merken? Zeer zeker, zo blijkt uit het opnieuw behalen van Trede 4 van de Veiligheidsladder met weer een hogere score.

Groter en veiliger

Afgelopen jaar is ASSET Rail hard gegroeid. Er zijn tientallen collega’s bij gekomen. In een snelgroeiende organisatie kan de aandacht voor veiligheid soms een onderschoven kindje worden. Uit de onafhankelijke audit die onlangs plaatsvond blijkt echter dat bij ASSET Rail het veiligheidsbewustzijn juist groter is geworden, zo laten de scores op de diverse onderdelen zien.

Trots op resultaat

Volgens het KIWA, dat de audit verzorgt, is doorgaans vaak het tegenovergestelde het geval bij groeiende organisaties. Algemeen directeur Jorn Pruntel van ASSET Rail: “We mogen met z’n allen trots zijn op dit resultaat! Het betekent dat het belang van veilig werken diep in onze vezels zit en dat het ook te merken is aan de manier waarop we daarover denken, spreken en ernaar handelen.”

Werkelijk beklijven

Voor Trede 4 van de Veiligheidsladder worden diverse interviews gehouden met zowel het management van een organisatie als de medewerkers en de samenwerkingspartners. Onder andere wordt zo vastgesteld of plannen werkelijk worden uitgevoerd en beklijven. Er wordt daarbij naar zes thema’s gekeken.

Melden en leren

In het kader van de Veiligheidsladder stond 2017 voor ASSET Rail in het bijzonder in het teken van het melden van risico’s en het aandragen van ideeën voor wat beter kan. Als de meldingsbereidheid groot is, is er een cultuur met ruimte om van fouten te leren. Een cultuur waarin medewerkers een proactieve houding hebben en de wil om te verbeteren. In 2018 wordt deze lijn verder doorgezet.

2017-12-06T14:54:55+01:00