Spoorknooppunt Zwolle in beheer bij ASSET Rail

>>Spoorknooppunt Zwolle in beheer bij ASSET Rail

Spoorknooppunt Zwolle in beheer bij ASSET Rail

ASSET Rail verricht in opdracht van ProRail vanaf deze zomer de uitvoering van het beheer en onderhoud van het spoor in en rond Zwolle en een groot deel van Drenthe. Daartoe is vandaag een contract getekend voor een periode van 5 jaar.

Vierde gebied voor ASSET Rail

In de aanbesteding van onderhoudscontracten voor dit gebied is ASSET Rail recentelijk als beste uit de bus gekomen. Het gaat om het zogenoemde Prestatie Gericht Onderhoud (PGO-)contract Drenthe2. Het is daarmee het vierde PGO-contract dat ASSET Rail met ProRail heeft afgesloten. ASSET Rail is daarmee Proces Contract Aannemer geworden van 20 procent van de PGO-gebieden op het spoor in Nederland.

 

Knooppunten West-Oost

Eerder al startte het spoorbedrijf het beheer en onderhoud voor PGO-gebieden Gelre, Eemland en De Peel, met daarin onder meer de knooppunten Arnhem, Nijmegen en Amersfoort. De uitvoerend spoorbeheerder heeft zodoende de verantwoordelijkheid gekregen voor het beheer en onderhoud van de belangrijkste spoorverbindingen van en naar Noord- en Oost-Nederland.

 

Frisse innovatieve blik

Volgens algemeen directeur Jorn Pruntel ziet ASSET Rail het nieuwe contract als bevestiging van de aanpak. “We hebben een relatief jonge organisatie met een frisse blik op spooronderhoud. Door klantgericht te zijn en te investeren in innovaties hebben we bewezen resultaten te boeken en de prestaties op het spoor te kunnen verbeteren.”

 

Spoorwerkers nodig

Opgericht in 2006 is ASSET Rail in relatief korte tijd een belangrijke speler geworden in de Nederlandse spoorsector. Met het verwerven van het nieuwe onderhoudscontract is gestart met de werving van tientallen nieuwe spoorwerkers zoals (hoofd)monteurs voor seinwezen, baan, energievoorziening en kunstwerken.

 

Omvang gebied

PGO-gebied Drenthe2 omvat het spoor in en om Zwolle tot aan de grens van spooremplacement Groningen en alles wat daarvan ten oosten ligt, zoals ook het spoor naar Emmen. Het gaat onder andere om 500 kilometer spoor, 26 stations, ruim 400 wissels en 55 spoorbruggen. Er is recent veel spoor vernieuwd zoals op emplacement Zwolle. Komende jaren vindt er bovendien nog veel vernieuwingswerk plaats, waaronder de elektrificatie van het ‘Kamperlijntje’ en een tweede ombouwoperatie op emplacement Zwolle.

 

Over ASSET Rail

Railinfrabeheerder ASSET Rail werd in 2006 opgericht en is eigendom van Dura Vermeer en Arcadis. De organisatie telt ruim 150 medewerkers, heeft een hoofdkantoor in Bemmel en vestigingen in Mierlo en Amersfoort. ASSET Rail beschikt over Veiligheidsladder niveau 4 en CO2-prestatieladder niveau 5.

2017-10-11T12:51:31+02:00