Spoormensen gezocht voor Utrechts spoor

Voor het spoor in en rond Utrecht, Woerden en Driebergen zoekt ASSET Rail zeker 35 spoormensen voor onderhoud in het nieuwe PGO-gebied Neerlands Midden.

Type spoormannen- en vrouwen

Het gaat om een manager, uitvoerders, werkvoorbereiders, medewerkers groenbeheer en OEB (operationeel eigendom beheer) en circa 25 monteurs in de disciplines Baan, (incl. wisselverwarming en lassers), Seinwezen, Energievoorziening en Kunstwerken.

Contract getekend

Vandaag tekende ASSET Rail directeur Jorn Pruntel het nieuwe PGO-contract met spoorbeheerder ProRail. Het spoorbedrijf zal vanaf 1 november 2020 het onderhoud in het gebied verzorgen voor de komende vijf jaar.

Werk in spoorhart Utrecht

De nieuwe medewerkers gaan aan de slag in hét spoorhart van Nederland: Utrecht. Met natuurlijk het station Utrecht Centraal waar met het project DSSU recent nog een grootschalige spoorvernieuwing plaatsvond.

Drukst bereden

In het onderhoudsgebied zijn ruim 300 kilometer spoor, bijna 300 wissels en circa 80 overwegen gelegen. De sporen, wissels en overwegen behoren deels tot de drukst bereden spoortrajecten van Nederland. Denk daarbij ook aan de nieuwe spoorbruggen over het Amsterdam-Rijnkanaal. Bovendien is er meer spoorvernieuwing- en uitbreiding voorzien met project Driebergen-Zeist.

Over ASSET Rail

Met PGO-contract Neerlands Midden verzorgt ASSET Rail nu het spooronderhoud voor veel van de grootste spoorgebieden in Nederland, waaronder de gebieden Gelre, Eemland, De Peel, Drenthe, Dordrecht en Brabant.