Hoofdkantoor: De Houtakker 33 6681 CW Bemmel • 0481-470310

Kunstwerken

29vacatures

Robuuste betonnen kunstwerken lijken gebouwd voor de eeuwigheid. Ze overspannen brede kanalen en rivieren of voeren kruisende wegen over het spoor. Ze trotseren weer en wind. Wie zou denken dat ook kunstwerken van tijd tot tijd onderhoud nodig hebben?

Het onderhoud aan kunstwerken is gericht op vroegtijdige herkenning van mogelijke problemen. Vóórdat deze uitgroeien tot echte problemen, want dan is het opeens veel kostbaarder om herstel te kunnen uitvoeren. Voorbeelden van mogelijke problemen zijn:

Scheurvorming

Een klein scheurtje kan geen kwaad, maar er moet voorkomen worden dat er vocht in die scheur kan komen. In combinatie met vorst kan dit immers de constructie langzamerhand van binnenuit beschadigen.

Betonrot

De stalen wapening van betonnen kunstwerken ligt normaliter verborgen achter een laag beton. Door scheuren of andere beschadigingen kan dit staal gaan roesten. Het roestende staal neemt een groter volume in dan het oorspronkelijke staal. Hierdoor barst het beton geleidelijk, waarna de roestvorming zich nog verder kan uitbreiden.

De specialisten van Kunstwerken herkennen dergelijke problemen in een vroeg stadium en adviseren de klant over de beste behandelmethoden. Met deze kennis en kunde verlengen wij de levensduur van de kunstwerken.