Bij ASSET Rail staat veiligheid hoog in het vaandel!

Wij investeren veel in het veiligheidsbewustzijn van onze collega’s. Zo hebben wij dit jaar vanuit onze ASSET Rail Academy trainingsdagen met het thema “Voorkomen is Beter” georganiseerd.

Om het veiligheidsbewustzijn vervolgens te kunnen meten en verbeterpotentieel vast te stellen laten wij ons ieder jaar auditeren voor de Veiligheidsladder, de Safety Culture Ladder.

De Veiligheidsladder is een landelijke beoordelingsmethode die bedoeld is als maatregel om bedrijven en hun leveranciers te stimuleren om bewust veilig te werken. Hoe hoger het veiligheidsbewustzijn in een organisatie, hoe hoger de toegekende laddertrede.

ASSET Rail is sinds 2016 gecertificeerd op Trede 4, dit jaar gingen wij voor het eerst op voor Trede 5.

Bij Trede 5 is veiligheid volledig geïntegreerd in de bedrijfsprocessen. Het is een vast onderdeel bij reflectie en evaluatie binnen de eigen organisatie én met branchegenoten. Veiligheid zit ingebakken in het denken en doen van alle medewerkers; ze zijn niet anders gewend. Dit wordt zeer hoog gewaardeerd.

Inmiddels is het rapport definitief gemaakt en kunnen wij trots melden dat wij Trede 5 van de Safety Culture Ladder hebben bereikt. Voor ons is dit een bevestiging dat onze continue investeringen in het veiligheidsbewustzijn van onze collega’s en branchegenoten het gewenste effect hebben.

Downloads bij Bij ASSET Rail staat veiligheid hoog in het vaandel!