Hoofdkantoor: De Houtakker 33 6681 CW Bemmel • 0481-470310

Treinbeveiliging

27vacatures

Treinbeveiliging waarborgt een vlotte en veilige doorstroming van het treinverkeer. De beveiliging geeft aanwijzingen aan machinisten en voorkomt dat treinen op elkaar kunnen botsen.

Ondanks diverse voorzorgsmaatregelen vertoont de treinbeveiliging regelmatig storingen. Vanwege de directe relatie met het treinverkeer, heeft een storing in de treinbeveiliging vrijwel direct gevolgen voor de treinenloop. Daarom is het belangrijk om storingen zoveel mogelijk te voorkomen, of in ieder geval snel op te lossen.

Het vakgebied Treinbeveiliging zorgt voor een snelle oplossing van de storingen. Medewerkers beschikken hiervoor over de juiste trainingen en een gezonde dosis ervaring. Daarnaast is analyse van de storingsgegevens van groot belang. Door structurele oorzaken op te sporen, kunnen nieuwe storingen worden voorkomen.

Een grote hulp bij het voorkomen van storingen is de toenemende toepassing van monitoringsystemen om het gedrag van de infrastructuur gedetailleerd te volgen. Monitoringgegevens leveren bovendien waardevolle informatie voor trendanalyses. Met de resultaten hiervan kunnen tijdig onderhoudsacties worden uitgevoerd, vóórdat een storing kan optreden. Zo bevorderen moderne monitoringsystemen de beschikbaarheid en betrouwbaarheid van het spoor.